Navigate Up
Sign In

Database udvikling, database programmering

Alle applikationer har brug for en database uanset platform. Et database management system (DBMS) er et sæt af programmer, som styrer oprettelse, vedligeholdelse og opbevaring af data. En moderne database kan meget mere, men disse funktioner er de primære for en database. Databaser findes i mange typer og størrelser. For mindre programmer er Microsoft Access ofte et fornuftigt valg, men for større systemer er databaser så som Microsoft SQL eller MySQL server mere passende.

Designet af en professionel database følger nogle veldefinerede principper med henblik på at opfylde kravene i den kontekst databasen skal fungere.

Dataintegritet betyder, at databasen skal være komplet. Databasen skal med andre ord kunne beskrive den virkelighed den afspejler og i overensstemmelse hermed. Såfremt det er et krav betyder det også, at der til enhver tid ikke må forekomme ufuldstændige data sæt. Eksempelvis som resultat af en transaktion, der fejler halvvejs.

Sikkerhed er mange ting, men et aspekt er autorisation. Databasen skal beskyttes mod uautoriseret adgang og det i et omfang som mere end matcher det man kan kalde ”uautoriseret motivation”. Derudover er den autoriserede adgang ofte delt op i grupper af brugere, som har ret til mere eller mindre.

Hastighed er næsten altid vigtigt. En langsom database er ensbetydende med ventetid og det er somregel ikke acceptabelt uanset om den der skal vente er en bruger eller et andet system.

Usability handler om hvor nemt det er at anvende noget. En database skal være designet på en sådan måde, at den er nem at betjene for den målgruppe den er designet til. Helt grundlæggende skal det eksempelvis ikke være nødvendigt at opdatere de samme oplysninger mere end ét sted i systemet. Og helt overordnet skal brugergrænsefladen være indrettet sådan, at den er intuitiv og let at forstå uden forudgående instruktion.

Kontakt Valuesoft på 70 230 230 for at høre mere om database udvikling og database programmering.

Valuesoft har kontor i København, men oprererer i hele Danmark.

Valuesoft logo
Telefon: 70 230 230
Email: info@valuesoft.net
Valuesoft ApS
Randrupvej 44
DK-2610 Rødovre
CVR: DK26757762
Copyright © 2013